werkwijze

Hoe gaat het in zijn werk:

Iedere vraag van een ouder/verzorger, over het kind is weer anders en daarom maak ik graag eerst geheel vrijblijvend kennis met jou. Onder het genot van een lekker kopje koffie/thee kijken we of vraag en aanbod op elkaar aansluiten. Als we met elkaar aan de slag gaan, dan hebben we de volgende gesprekken:

Intakegesprek:  Aan de hand van vragen die ik je ga stellen, vertel je, je zorg/probleem met betrekking tot het kind. Ik schrijf deze antwoorden letterlijk op, ik maak er een verslag van en gebruik deze om een vertaling te maken over wat jouw kind te zeggen heeft met zijn gedrag, spel, taal, ontwikkeling of lichamelijke klacht. Duur: ongeveer 1,5 uur.

Vertaling:  Na een week of drie kom je opnieuw bij mij in de praktijk en ga ik je iets vertellen over de methode PresentChild ®. Als kindertolk heb ik de licentie om te werken met deze methode  die erg snel en effectief is, zie www.presentchild.com Ik geef je de vertaling van de boodschap die jouw kind aan jou te vertellen heeft. Dit zal beweging in je systeem brengen waardoor er al snel veranderingen bij je kind en jezelf zichtbaar worden. Dit zal je leven gaan verrijken en liefdevoller maken. Duur: ongeveer 1,5 uur.

Follow up: In dit gesprek wil ik graag horen hoe het met jou en met je kind gaat en of er nog hulpvragen zijn. Duur: ongeveer 1 uur.                                                                                Gaat alles naar wens dan is het hierbij afgesloten.

Deze 3 gesprekken (Intake – Vertaling- Follow up) zullen veel meer waard zijn dan wat het kost:

Intake +Vertaling+ Follow-up (inbegrepen: kennismakingsgesprek, tussentijds telefonisch- en/of mail contact, materiaal, advies en/of tips)

Na deze 3 gesprekken is het vaak nodig om verder geheeld te worden door datgene wat je nu weet “eigen” te maken. Je kan hiervoor  verdiepingssessies doen die ook echt aan te bevelen zijn omdat dat je heel veel gaat opleveren. Het is nodig om patronen die je al zo lang hebt te doorbreken.

Nogmaals de voordelen op een rijtje:

  • Uw kind hoeft niet bij de behandeling te zijn om toch geholpen te worden.
  • Zowel u als het kind profiteren van de behandeling.
  • De trajecten zijn vaak kortdurend met vaak langdurige resultaten en weinig terugval.
  • Je leven wordt verrijkt en liefdevoller.
  • Je persoonlijk ontwikkeling wordt  vergroot.

Vergoeding:

  • In de meeste gevallen wordt coaching niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor specifieke informatie over vergoedingen, kun je het beste contact opnemen met jouw eigen zorgverzekeraar.
  • Soms worden coachingskosten in overleg met de basisschool vanuit het rugzakje vergoed.
  • Mogelijk kun je coachingskosten wel opvoeren bij uw jaarlijkse aangifte bij de belasting.