THEMA’S

Verschillende thema’s waar je problemen mee hebt of je zorgen over maakt kunnen zijn:

Mentale klachten
Boosheid, Verlatingsangst, Depressief, Agressief, Dyslexie, Ontwikkeling, Taal, Verdriet, Liegen, Onzeker, Slapen, Eten enzovoorts.

Lichamelijke klachten
Buikpijn, Hoofdpijn, Eczeem, Zindelijk, Verkoudheden, Ontstekingen, Oorpijn enzovoorts.

Wat is jou thema?

Een van mijn thema’s is BOOS!

Mijn dochter was vaak boos en onredelijk en daar werd ik weer boos van! Ik trok alles uit de kast om dit probleem op te lossen zoals; geduld bewaren, belonen bij goed gedrag, negeren, afleiden, uitleggen, maar niets hielp. Sterker nog; het werd steeds erger!!!! Uiteraard zoals zo velen met mij, had ook ik gehoord, dat kinderen je spiegelen. Maar ja wat spiegelt ze dan? Ik was dan wel boos op mijn dochter maar ja, wie zou dat niet zijn, met zo’n gedrag!

Uiteindelijk ben ik er achter gekomen door mijn opleiding Kindertolk dat er nog een laag onder de boosheid zat, namelijk verdriet en daaronder zat mijn thema ONRECHT. Tja, toen vielen er wel heel wat kwartjes!

Ik kon vroeger als kind al niet tegen onrecht. Ik sprong voor iedereen zo’n beetje in de bres die onrecht werd aangedaan inclusief mezelf, haha, daar hadden we m te pakken! Mijn dochter liet mij dus onbewust en uit alle liefde zien, dat wanneer iemand mij “onrecht” aan doet, ik daar last van heb. Hier heb ik dus in “geheeld” te worden.

Dankzij de PresentChild® methode, ( zie site: www.presentchild.com ) die toegepast wordt bij kindertolken, word je op een liefdevolle manier aangeleerd hoe je hier mee om kunt gaan. En zo is deze methode de sleutel voor velen gezinnen!

De rode draad bij al deze situaties is dat het kind het probleem bij de ouder, diep van binnen spiegelt. Simpel gezegd; als de ouder het probleem diep van binnen oplost hoeft het kind het niet meer te laten zien.

Inmiddels is mijn dochter niet méér boos dan een ander en als ze het wel is, dan word ik niet meer zo geraakt. Ik kan nu zonder in mijn eigen emotie van onrecht te gaan zitten, bewust naar haar kijken, luisteren en vragen stellen die om háár gaan.. Ik kan nu neutraal en liefdevol luisteren i.p.v. boos worden. Dit heeft mijn leven zó verrijkt en liefdevoller geworden, dat gun ik jou ook!

Voordelen op ’n rijtje:

  • Je kind hoeft dit gedrag waar jij last van hebt niet meer te laten zien, dus alles is meer in harmonie
  • Je kind, jijzelf en je gezin voelen zich meer ontspannen en gelukkiger dan jullie misschien al zijn. Wat een vrijheid!
  • Je kind wordt nergens mee belast.
  • Het geeft je een schat aan persoonlijke ontwikkeling die je automatisch doorgeeft aan je kind en omgeving.
  • Als je eenmaal door hebt hoe het werkt zal je het nooit meer anders kunnen zien!
  • Het zal je leven verrijken en liefdevoller maken.
  • Het is een hele snelle, langdurige en effectieve methode.

Het is zo veel meer waard dan wat het kost!!!!

Dit gun ik iedereen!!!